האם הנישואין שלי במשבר? / עו"ד נאוה פרס
יום האהבה מגיע השנה בתקופה לא פשוטה – לאחר כמעט שנה של סגרים בהם זוגות רבים נמצאים יחד במשך ימים ארוכים, מתמודדים עם שגרה מאתגרת, ילדים בבית ועוד אשר מביאים זוגות רבים למתחים וחיכוכים. באופן טבעי, סיר הלחץ הזה מוביל פעמים רבות לחשיבה מחודשת על החיים הזוגיים ועל מצב מערכת היחסים.
השאלה הנשאלת – האם ישנם סימנים מקדימים לגירושין והאם מערכת היחסים שלי באמת בסכנה ? או שמא זהו משבר חולף?
במרוצת השנים טיפל משרדנו במאות זוגות שמערכת היחסים ביניהם עלתה על שרטון, חלקם התגברו וחזרו זה לזרועות זו וחלקם התגרשו ופנו לדרכים נפרדות. הטיפול בזוגות במשבר הותיר אותנו עם ניסיון ויכולת להבחין באינדיקציות המתריעות על כך שמערכת היחסים נמצאת במשבר אמיתי.
אז מהם הדגלים האדומים שמסמנים שמערכת היחסים שלי במשבר?
"פחות שמח/ה לראות אותי"
באופן לא מפתיע, אחת האינדיקציות המרכזיות היא דעיכת קיום יחסי המין (ותסלחו לי על הצהוב).
נוכחנו לראות בתיקים רבים, כי זוגות שהפסיקו לקיים יחסי מין פגעו בקירבה ביניהם, באינטימיות ואפילו בשיתוף הרגשי. הבעיה המרכזית היא שהדעיכה המינית מביאה להתרחקות שמתבטאת גם בעניינים נוספים כמו ויתור על בילויים משותפים, חוסר מחוייבות הדדית ועוד. תופעה רלבנטית נוספת שמתלווה להתרחקות הפיזית והרגשית היא חיפוש אחר "פיצוי" או תחליף. זאת באמצעות רכישות מיותרות ובזבוז כספים מופרז או באמצעות מציאת פרטנר/ית אחר לסקס.
חשוב לציין ,כי לעתים דווקא הקשר המיני נמשך באופן כמעט אוטומטי או מכני, אך המשבר מתבטא בהתרחקות אישית ובילויים נפרדים אינטנסיביים, כך שכל אחד מבני הזוג יוצר לעצמו עולם נפרד של חברים, חוויות, פעילויות וכו'. יש לנו תיקים רבים שקבוצות ריצה / אופניים / שיט ועוד הפכו לאלמנט מרכזי של אחד מבני הזוג, כשהשני נותר מחוץ לתמונה…
" זה לא אותו אדם שהתחתנתי איתו"
במקרים אחרים, ראינו ששינוי חיצוני של אחד מבני הזוג: דיאטה חריפה, שגרת ספורט מאתגרת, רכישת ביגוד חדש ושונה – כל אלו עלולים להצביע על משבר בקשר הזוגי.
ומה עוד?
נתק של אחד מבני הזוג עם משפחת המוצא של בן הזוג השני. אמנם יש זוגות שמצליחים "לשרוד" את ארוחות השבת הנפרדות עם כל אחת מהמשפחות, אך פעמים רבות זהו סימן מקדים לקרע שיוביל לגירושין.
מידור מכוון של בן הזוג ממידע כלכלי, העברות כספים בלתי מוסברות, הוצאת מסמכים מהבית או מחיקתם מהענן- גם אלה עלולים ללמד על משבר אמון ועל פרידה הממשמשת ובאה.
אחד המאפיינים הבולטים של זוגות שהגיעו לקרע ביניהם הוא עצם הדיבור על גירושין. קיום שיח שמנכיח וממחיש את האפשרות הממשית של גירושין בין בני הזוג מלמד על כך שהצדדים כבר חושבי על האפשרות הזו ולוקחים אותה בחשבון. ברגע ששיח כזה קיים, הגירושין הם כבר אופציה אפשרית ומעשית.
אם זיהית את אחת האינדיקציות שתיארנו במערכת היחסים שלך – כדאי לפנות בדחיפות לייעוץ דיסקרטי במשרדנו.
כמובן, שאם הכיוון הוא שיקום הקשר – בהחלט רצוי לנסות במקביל גם ייעוץ זוגי.
שיהיה בהצלחה!